ОСТАННІ НОВИНИ

Між справами Чорновола і Гонгадзе існує зв’язок - Тарас Чорновіл

|


Справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і загибель лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола пов’язані. Таку думку сьогодні з трибуни Верховної Ради висловив народний депутат Тарас Чорновіл, передає proUA з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

«Справи Гонгадзе і Чорновола зв’язані абсолютно воєдино, а всі фігуранти співпадають, починаючи з Гончарова, Пукача, Кравченка – і закінчуючи методами, якими сьогодні Генеральна прокуратура ставиться до розслідування цих справ і по залякуванню свідків», – заявив Чорновіл. Народний депутат нагадав, що в справі Чорновола багато тих, хто хоче свідчити, але їх залякують. «Отже, держава і Генпрокуратура поставили собі мету ніколи не розслідувати справу Чорновола і Георгія Гонгадзе?» – задався питанням депутат. При цьому він висловив надію, що з цих справ піднімуть і старі експертизи, які сьогодні приховуються.

Чорновіл допустив, що зараз у справі Гонгадзе судять людей, які не були причетні до його вбивства. «Я беруся стверджувати, що зараз судять тих, хто, найвірогідніше, не був причетний до вбивства Георгія Гонгадзе. Вони здійснювали вбивство інших людей, бізнесменів, і зараз вони знадобилися, щоб вибілити особистий образ, у тому числі і Президента, і показати, що справа розслідується», – підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила рішення про необхідність створення комісії з контролю за розслідуванням справи про вбивство Гонгадзе. В той самий час адвокат матері убитого журналіста Лесі Гонгадзе – Андрій Федур заявив, що при нинішній Генеральній прокуратурі України розслідувати справу до кінця навряд чи вдасться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *