ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни збирають книжки для української діаспори

|

Благодійна акція “Подаруй книжку українській школі за кордоном” вже зібрала книг на суму понад шість тисяч гривень – повідомляє прес-служба обласної ради. До уже анонсованих благодійників – Львівського банківського інституту, Видавництва Товариство “Знання”, журналу “Ї” – долучився мешканець Львова Василь Зеленко, який подарував дітям діаспори збірники українських народних казок та кілька примірників “Маленького принца”.

Поетеса Ганна Кінтер долучилась до акції, подарувавши власні твори. Активну участь у благодійному заході беруть працівники обласної ради, які принесли на адресу акції книги з історії українського козацтва, “Літопис нескореної України”, твори Ірен Роздобудько та Кузьми Скрябіна, збірники поезій сучасних авторів, твори української класики.

Окрім того, долучитись до доброчинного заходу виявив бажання завідувач кафедрою державного управління і місцевого самоврядування Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління Мирон Лесечко, який поповнив список книжками з питань сучасної економіки України.

Лише 15 вересня до обіду 20 мешканців Львівщини надали книжкову допомогу дітям діаспори. Найвагоміші книжкові надходження організатори акції очікують від депутатських фракцій Львівської облради та книговидавництв, що беруть участь у Форумі видавців.

Благодійна акція “Подаруй книжку українській школі за кордоном” розпочалась 4 вересня і триватиме до кінця місяця. Причиною її проведення стало прохання численної української діаспори Румунії та Польщі привезти їм українські книги, особливо для школярів та підлітків. Власними силами обласній раді не впоратись з цим завданням, отож депутатська комісія з питань зв’язків з українцями за кордоном вирішила організувати благодійну акцію „Подаруй книгу українській школі за кордоном”. Львівська обласна рада прагне не лише відгукнутись на прохання закордонних українців та продемонструвати їм увагу до них рідної Батьківщини, а й сприяти популяризації української книги за кордоном та зближенню українців у всьому світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *