ОСТАННІ НОВИНИ

Курпіль розслідуватиме справу Калашнікова

|

Народний депутат від БЮТу Степан Курпіль очолив тимчасову слідчу комісію ВРУ з питань перевірки перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу СТБ зі сторони народного депутата від Партії регіонів Олега Калашнікова.

Степан Курпіль розповів, що наразі у слідчої комісії є лише голова, а персональний склад комісії, куди мають увійти по два представники від усіх парламентських фракцій, буде затверджений завтра чи післязавтра.

Комісія протягом двох місяців розслідуватиме інцидент, після чого свої висновки оголосить на сесії ВРУ.

За словами Курпіля, завданням комісії є політична, правова та морально-етична оцінка інциденту.

”Подібні факти не повинні повторюватися. Якщо ми будемо ігнорувати цей випадок, говорити, що нічого страшного не сталося, то можемо повернутися до ситуації зі свободою преси, яка була за кучмівських часів. Тоді з журналістами будуть говорити не депутати Калашнікови, а з автоматом калашникова. Річ не в тому, до якої партії належить депутат, річ у вчинку Калашнікова. Те, що зробив народний депутат, повинні об`єктивно оцінити усі політичні сили, що є у Верховній Раді”, – зазначив нардеп.

Як повідомлялось, 12 липня група депутатів на чолі з членом Партії регіонів Олегом Калашніковим напала на співробітників каналу СТБ – журналіста Маргариту Ситник та оператора Володимира Новосада – і силою відібрала в них касету з відзнятим матеріалом.

14 липня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності, передає „Вголос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *