Видавці і продавці хочуть створити свою Координаційну раду

|

Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів провела сьогодні в Палаці мистецтв у межах Форуму видавців, що проходить у Львові , круглий стіл «Книжкове братство України: пошук шляхів до єднання» за участ ю книговидавців, науковців, біблітекарів та інших спеціалістів цієї галузі. Під час активного обговорення учасники зібрання дійшли висновку, що в Україні необхідно створити Координаційну раду, яка б систематизувала роботу фахівців однієї книговидавничої справи та сприяла вирішенню різно манітних проблем, пов` язаних із видавництвом та розповсюдженням української книги.

“В Україні необхідно створити Координаційну раду, до якої б увійшли представники трьох суб ` єктів видавничої справи та споживачі цього продукту, тобто бібліотекарі. До неї також треба долучити й працівників відомчої науки та науковців, які готують наступних спеціалістів цієї галузі”, – зазначив президент Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів України Олександр Афонін.

На думку віце-президента Асоціації Василя Теремка, така рада мала б чітко визначити питання, над якими вона має працювати та виробити кодекс “професійної честі” для тих, хто виходить на ринок книговидавництва.

Під час обговорення учасники круглого столу також погодились, що в Україні всі документи в цій галузі з`являються кожного разу в режимі лихоманки: “Приходить новий уряд, який “витоптує” те, що напрацював попередній, і нікого не цікавить, як почуває себе українська книга в таких умовах зміни керівництва”, – підкреслив пан Афонін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *