ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий забув про обіцянку, яку дав сихівчанам?

|

Будівництво нового житлового будинку у Львові по вулиці Довженка таки припинять, а “Львівміськбуду”, який розпочав будівельні роботи, запропонують нові альтернативні земельні ділянки. Таких рішень вдалось домогтися мешканцям будинків по вулиці Довженка, 16 та 18, які сьогодні вирішили завітати у стіни мерії та нагадати міському голові Андрієві Садовому передвиборчі обіцянки щодо заборони будівництва на дитячому майданчику.

Близько тридцяти обурених мешканців прийшли під стіни Ратуші, аби зустрітися із колишнім лідером “Самопомочі” – паном Садовим, який під час передвиборчої кампанії молився біля статуї Матері Божої. Статую нині хочуть забрати з освяченого місця та збудувати там новий 36-квартирний будинок.

Люди так і не змогли побачити свого обранця, бо у секретаріаті повідомили, що мер на зустрічі із делегацією з Франкфурта. Тому спілкувались мешканці лише із заступником міського голови з питань містобудування та землеустрою, Андрієм Павлівим. Він у присутності обурених жінок та журналістів зателефонував кудись, давши вказівку припинити будівництво й підшукати альтернативні ділянки для “Львівміськбуду”. Однак, зневірені мешканці вимагали у чиновника письмового розпорядження. Уже три години жінки стоять під дверима пана Павліва чекаючи письмового підтвердження.

Як розповіла мешканка будинку №18, Валерія Будзінська, історія із будівництвом по вулиці Довженка тягнеться вже рік. Огорожа навколо будівництва стоїть за десять метрів від вікон житлових будинків, діти до школи мусять ходити по вузькій стежині навколо високої огорожі. “Образливими є те, що на цій території стоїть статуя Матері Божої, до якої ходять молитися старі люди та діти, а робітники навколо неї вирили котловани і хочуть перенести її невідомо куди. Пан Садовий, коли молився біля неї, запевнив людей, що ніякого будівництва на цьому місті не буде, однак зараз під нашими вікнами ведуться будівельні роботи”, – розповіла пані Будзінська.

Мешканці сусідніх будинків також розповіли журналістам і про вчорашній конфлікт, коли робітники почали бити жінок і дітей, які не дозволяли розпочинати будівельні роботи. Лише правоохоронці, котрі приїхали на місце конфлікту стали на захист людей.

У цій історії з ’являється й інша сторона конфлікту: на даний момент 18 квартир із 36 вже викуплені. Власники не зможуть вчасно заселитись у свої квартири, допоки не вирішиться питання земельної ділянки.

На сьогодні у Сихівському районному суді Львова провадиться дві справи – мешканці судяться із “Львівміськбудом”, а той у свою чергу подав позов на мешканців за перешкоджання у будівництві.

Чиновники запевняють, що усі необхідні документи на будівництво у “Львівміськбуду” є. Вони кажуть, що роботи ведуться законно, а пошук нової земельної ділянки, як говорить пан Павлів, обійдеться міській раді у величезні суми штрафів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *