ОСТАННІ НОВИНИ

Опалювальний сезон тепловики обіцяють розпочати вчасно

|

Керівники львівських теплопостачальних підприємств запевняють, що опалювальний сезон у нашому місті розпочнеться вчасно. Саме тоді львів ’ яни можуть сподіватися і відновлення гарячого водопостачання за старим графіком.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції директор „Львівтепленерго” Ігор Марчак, його підприємство готове до обігріву помешкань на 90%. Наразі завершуються останні ремонтні роботи на чотирьох районних котельнях та монтаж двох водогрійних коштлів на ТЕЦ-1. Аналогічна ситуація і на „Залізничтеплоенетрго”. Як повідомив керівник цього підприємства Мирон Терех, усі основні ремонтні роботи завершено, підприємство готове до подачі тепла більше, ніж на 90%.

Разом з тим тепловики стурбовані стосунками з газовиками. Останні поставили чітку вимогу стовідсоткового розрахунку за спожитий газ. Для того, щоб отримати необхідні ліміти і вчасно розпочати опалювальний сезон, „Львівтеплоенерго” склало графік погашення боргів та взяло кредит у банку. „Минулого тижня на нараді в ДК „Газ України” я погодив графік погашення боргів. Газовики дали гарантію за умови дотримання графіку”, – розповів І.Марчак.

Борги „Львівтеплоенерго” перед газовиками за опалення міста становлять 9 мільйонів гривень, борги „Залізничтеплоенерго” – 2 мільйони 500 тисяч гривень.

Щодо розрахунків населеня за спожите тепло, то вони заборгували обом підприємствам 67 мільйонів гривень. Найбільшими боржниками є відомчі будинки та військові: БУ №1,2,4, Львівська КЕЧ, ВАТ ЛДБК №2, ЖКК ДП фірми „Галбуд”, ДП „Промінь житло”, ДП ЖЕК „Електрон”, ДЖКП „Лорта”.

Як повідмив Ігор Марчак, керівники відомств у разі зриву опалювального сезону нестимуть персональну відповідальність. Тепловики передали в прокуратуру інформацію про найбільших боржників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *