ОСТАННІ НОВИНИ

Дозволу на продаж книжок біля Федорова немає – Шморгай

|

„Жодного дозволу на проведення підприємницької діяльності біля пам’ятника Іванові Федорову немає”, – запевнив у коментарі начальник управління промисловості та підприємництва Львівської міської ради Микола Шморгай.

Як повідомили у прес-службі міської ради, уже 12 років у Львові існує проблема законності функціонування книжкового ринку на площі біля пам’ятника Іванові Федорову.

„У Львівській міській раді триває активне обговорення питання щодо облаштування книжкового ринку. Підприємці звернулися до міської ради з проханням виділити для цього земельну ділянку. Справа ускладнюється тим, що земельні ділянки, які міська рада пропонує під ринок не влаштовують безпосередніх продавців. Зараз ведуться дискусії про те, яким має бути ринок, куди його перенести із площі біля пам`ятника Іванові Федорову або ж впорядкувати на тому місці. Урядовці ще матимуть розмови з підприємцями і при прийнятті рішення їх думка буде врахована. Щодо думок громадськості, то вони також розділилися. З одного боку добре, коли є ринок, туристи, – це доповнює картину Львова. З іншої сторони, смугасті палатки в центральній частині міста бути не можуть. Бо якщо нині їм дати дозвіл, то завтра там з’являться кіоски, малі архітектурні форми, в яких продаватимуть пиво, гамбургери тощо”, – прокоментував пан Шморгай.

Нагадаємо, що букіністи вже написали лист-звернення в канцелярію Президента та планують звернутися у представництво ЮНЕСКО з приводу їх “переселення”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *