ОСТАННІ НОВИНИ

Студентське братство погрожує акціями протесту

|

Студентськ е б ратств о Львівщини погрожує вдатись до безстрокових акцій протесту у випадку, якщо їх позбавлять пільгового проїзду залізнецею. Про це йдеться у поширеному сьогодні відкритому листі до Президента України, прем’єр-міністра, міністрів фінансів, транспорту та зв’язку, у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки, генеральному директору «Укрзалізниці», голові ЛОДА та начальнику управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА. Текст звернення подаємо повністю:

„9 вересня Міністерство фінансів офіційно оприлюднило лист, в якому повідомляється, що видатки, пов’язані з наданням пільг на проїзд залізничним транспортом, у державному бюджеті на 2007 рік взагалі не заявлені Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. В свою чергу прес-служба „Укрзалізниці” заявила, що станом на 1 серпня заборгованість Міністерства освіти та науки та Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту перед залізничниками за пільгові перевезення, з урахуванням боргів минулих років, становить більш як 80 млн. грн. і попередила про припинення обслуговування студентів та дітей на пільгових умовах вже з жовтня цього року.

Протягом декількох останніх днів в ЗМІ можна було почути словесну полеміку як міністрів, в сферу компетенції яких входить це питання, так і представників «Укрзалізниці», проте жоден чиновник так і не пролив світло істини на обставини, що склались із можливістю скасування пільг на проїзд.

Студентське Братство Львівщини занепокоєне таким розвитком подій і вважає, що неузгодженість дій посадовців, може призвести до критичної ситуації. Ми надсилаємо відкриті листи Президенту України Вікторові Ющенку, Прем’єр-міністру України Вікторові Януковичу, Міністру фінансів Миколі Азарову, Міністру транспорту та зв’язку України Миколі Рудьковському, Міністру у справах сім’ї, молоді та спорту Юрієві Павленку, Міністру освіти і науки України Станіславові Ніколаєнку, Генеральному директору «Укрзалізниці» В. Козакові, Голові Львівської ОДА Петрові Олійнику, Начальнику Управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрієві Корнату і вимагаємо негайно ініціювати розгляд цього питання на наступному засіданні уряду.

Студентське Братство Львівщини хоче нагадати про те, що ще 5 лютого 1993 року було схвалено Закон «Про сприяння соціальному становленню і розвитку молоді в Україні». Згідно з цим законом, всі учні шкіл, ПТУ й студенти мають право на пільговий проїзд протягом року всіма видами транспорту, крім повітряного й таксі. У випадку, якщо дію цього закону буде порушено з жовтня цього року чи з січня 2007 року, ми, як представники студентства, докладемо усіх зусиль для того, щоб відстояти свої права та права студентів і дітей.

Студентське Братство Львівщини попереджає представників «Укрзалізниці», Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка та Міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка, що, в разі порушення Закону «Про сприяння соціальному становленню і розвитку молоді в Україні», молодь буде змушена вдатись до безстрокових акцій протесту та страйків у найрадикальніших формах, а Студентське Братство Львівщини, спільно із солідарними організаціями в інших регіонах України, не лише підтримає студентство, а й візьме в цьому найактивнішу участь.

У зв’язку з цим, Студентське Братство Львівщини закликає Міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка, та Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка не провокувати студентів на радикальні дії і негайного роз’яснити цю ситуацію, а також якнайшвидше втрутитися в справу захисту студентських прав, а представників «Укрзалізниці» повідомити про свої дії до кінця вересня цього року”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *