ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський музей техніки може залишитися без приміщення

|

У Львівського музею техніки, розташованому в одному з ангарів колишнього трамвайного депо на вулиці Вітовського, 57, хочуть відібрати приміщення. Як стверджує голова ЛООУП “Єдність”, співробітник Львівського історичного музею Роман Пак, 23 серпня міський голова Андрій Садовий доручив юридичному управлінню міськради підготувати документи про розірвання орендної угоди з історичним музеєм.

За словами Романа Пака, угоду між міською радою та Львівським історичним музеєм укладено у 2004 році на п ’ ятдесят років.

Історія створення Музею техніки – тривала. Ще в 1904 році міська рада прийняла рішення створити у Львові технічний музей, але його не вдалося втілити в життя. В 1970-х роках громадськість Львова знову порушила питання про необхідність створення музею в приміщеннях колишніх ангарів трамвайного депо. Та лише у 1994 році виконком Львівської обласної ради накреслив програму створення Музею техніки в ангарах. А через десять років рішенням виконкому Львівської міської ради Львівському історичному музею нарешті було передано в оренду один ангар.

Сьогодні в ангарі провели тимчасові ремонтні роботи, але повне облаштування потребує коштів та часу. Тому працівники історичного музею звернулися до міського голови з проханням дати дозвіл на підготовку проекту реставрації ангару. Але, за словами Романа Пака, відповіді так і не отримали. Натомість дізналися про доручення розірвати угоду оренди, аргументоване тим, що приміщення ангару використовують не за призначенням.

Цікаво, що депо, яке побудували у 1894 році, спроектував відомий львівський архітектор Альфред Каменобродський. Сьогодні це пам’ятка промислової архітектури. Саме тому Роман Пак переконаний, що “розміщення Музею техніки у приміщенні трамвайного депо об’єднає історичні віхи розвитку промислового потенціалу Львова”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *