ОСТАННІ НОВИНИ

Бондаренко судиться з Одухою та виконкомом

|

Керівник секретаріату громадського об’єднання «Голос громади Києва» Володимир Бондаренко направив до Галицького районного суду Львова позовну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації, повідомляє прес-служба “Голосу громади Києва”.

За даними прес-служби, 14 червня цього року заступник Львівського міського голови Микола Одуха заявив на прес – конференції про замовний та політичний характер позовів проти Львівського міського голови за руйнування площі Ринок, згадавши у цьому контексті ім’я Володимира Бондаренка. Незважаючи на декілька звернень щодо доведення або спростування вказаної інформації, Микола Одуха не спростував свої висловлювання, а на днях до нього приєднався ще один заступник міського голови Андрій Павлів.

«За такого перебігу подій мені не лишається нічого іншого, окрім захищати своє ім’я та ім’я моєї організації у судовому порядку», – зазначив Володимир Бондаренко.

Позов пред’явлено до Миколи Одухи персонально та до виконкому Львівської міської ради загалом. «Виступаючи на прес – конференції Микола Одуха діяв від імені міської влади Львова, а не від свого власного», – констатував Володимир Бондаренко. «Тому, у відповідності до норм ч.4 ст. 277 Цивільного кодексу України (поширювачем інформації, яку подає посадова чи службова особа під час виконання своїх обов’язків є юридична установа, де працює поширювач) відповідати доведеться і міській владі загалом, оскільки вона допустила перебування подібних посадовців у значних кріслах». «Проти засобів масової інформації або окремих журналістів позов не спрямований», – зазначив Володимир Бондаренко. «Журналісти не мають відповідати за безглузді вчинки посадовців, а відповідно до ч.3 ст. 302 інформація, що подається посадовою чи службовою особою є достовірною де-юре».

Позивач вимагає спростувати неправдиву інформацію шляхом проведення прес – конференції та сплати однієї гривні у якості компенсації моральних збитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *