ОСТАННІ НОВИНИ

Жулинський каже, що Павлів бреше

|

Голова Національної ради з питань культури і духовності Микола Жулинський під час засідання Нацради, яке відбулося у п’ятницю і на якому було розглянуто питання реставраційних робіт на площі Ринок у Львові, лише поцікавився у представників Львова, що вони думають з приводу акцій на захист історичної частини древнього міста.

«Я не констатував, а запитав: як ви оцінюєте акції, чи вони спричинені стурбованістю за збереження історичного ландшафту центру Львова, чи мають політичний зміст?», – зазначив сьогодні, 11 вересня, у коментарі Західній інформаційній корпорації М.Жулинський.

«Яке б я мав право констатувати? Звідки я знаю? Я мав у своєму розпорядженні витяги з преси про те, що журналісти протестували і висловили своє обурення…Представник львівської міської влади подав вам неправильну інформацію. Тим паче, що на сайті Президента є офіційна інформація про наше засідання і можна там подивитися. Я тільки запитував, а не констатував.

Нехай говорять, я чітко знаю, що я казав і що я думаю. Представники зі Львова визнавали: так, є порушення, помилки, вони їх враховують. І помилки були викликані не лише їх діями, але й діями попередньої влади. Таке враження, що все визнавали, а тепер стверджують, що це політика. Диваки…», – зазначив М.Жулинський.

«Національна рада рекомендувала привести все до такого стану, який би відповідав всім вимогам реставраційних норм, та інформувати про це Національну раду. Зараз ми готуємо указ Президента, спрямований на наведення порядку», – додав голова Нацради з питань культури і духовності.

За його словами, на засіданні Нацради було обумовлено питання проведення прес-конференції у Києві, на якій буде повідомлено про те, як львівська міська влада врахувала усі претензії спеціалістів та громадських організацій . М.Жулинський повідомив, що незабаром планує прибути до Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *