ОСТАННІ НОВИНИ

«ОПОРА» долучиться до розробки указу Президента про захист пам’яток культури

|

Національна рада з питань культури і духовності при Президентові створила робочу групу для підготовки проекту указу Президента щодо захисту пам’яток культури, включених до списку ЮНЕСКО. Відповідне рішення прийнято в суботу на засіданні ради в Секретаріаті глави держави. Як повідомляє прес-центр львівського представництва ГМ “ОПОРА”, вона також планує долучитися до розробки цього проекту.



Указом Президента передбачено забезпечити дотримання вимог Конвенції ЮНЕСКО та національного законодавства щодо охорони архітектурних пам’яток під час проведення будь-яких будівельних та ремонтно-реставраційних робіт. Крім того, Національна рада рекомендувала керівникам міської влади Львова, які були присутні на засіданні, проводити будівельно-ремонтні роботи в місті відповідно до чинного законодавства.

Львівське представництво ГМ “ОПОРА” спільно із київським та чернігівським представництвами пропонуватимуть на розсуд комісії пропозиції до указу Президента щодо захисту пам’яток культури, включених до списку ЮНЕСКО, та до законопроектів, що мають ліквідувати прогалини в пам’яткоохоронному законодавстві.

Крім того, в “Опорі” заявляють, що питання про притягнення винних за злочинне руйнування пам’яток світового значення має стати на порядку денному центрального керівництва країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *