ОСТАННІ НОВИНИ

Сумська на гастролі до Львова не приїде

|

На сцені Національного академічного українського драматичного театру імені М. Заньковецької з 7 по 16 вересня відбудуться гастролі Національного академічного драматичного театру імені І. Франка. Для „франківчан” ці гастролі особливі, адже приурочені до 750-річчя Львова та 150-річчя від дня народження Івана Франка. Не менш значущими ці гастролі є для художнього керівника театру народного артиста України Богдана Ступки. Цього року минає тридцять років, відколи Ступка вперше вийшов на львівську сцену.

Востаннє „франківчани” гастролювали у Львові вісім років тому. Три вистави із запропонованих глядачам приурочено до ювілею Івана Франка. Відкриє гастролі вистава за драмою Івана Франка „Украдене щастя”. Богдан Сильвестрович зізнався, що роль Миколи Задорожного є однією з його найулюбленіших. На малій сцені театру ставитимуть „Увертюру „До побачення” за новелою І. Франка „Сойчине крило” та не анонсованого раніше „Каїна” за однойменною поемою Джорджа Байрона, яку Франко переклав українською. Ювілею Львова „франківчани” присвятили хореографічну драму „ Соло-мія”, яка є даниною неповторному талантові Соломії Крушельницької.

На жаль, до Львова, найімовірніше, не приїде Наталія Сумська, яка мала грати в трагікомедії „Кін IV”. Також не відбудеться раніше анонсована вистава „…Посеред раю, на майдані…”, режисер якої – львів’янин Володимир Кучинський. Як розповів Богдан Супка, це складна філософська річ про життя Івана Франка. На жаль, через брак коштів вистава ще не готова. Її прем ’єра відбудеться в Києві 24 вересня. Але Богдан Сильвестрович обіцяє, що виставу обов ’язково привезуть до Львова.

Серед планів театру – жовтневі гастролі до Санкт-Петербурга, а також постановка вистав „Віват, королево!”, „Весілля Фігаро”, „Тіні забутих предків” і мюзиклу „Сорочинський ярмарок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *