ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада визначила територіальну межу місцевого самоврядування

|

Львівська міська рада встановила межі території, якою може розпоряджатися територіальна громада Львова. З такою ініціативою виступила депутат міської ради Віра Лясковська, яка заявила, що проблема збереження лісопаркової зони виноситься на сесію вперше і що воно допоможе запобігти стихійній забудові в унікальних лісах.

Перед тим, як запропонувати депутатам проголосувати за проект ухвали, В.Лясковська навела приклади незаконних захоплень територій, через які сьогодні львів’яни ризикують втратити близько 400 га землі. „Територія Львівської міської ради визначена ще документами УРСР. Вона не відображена на картографічних матеріалах. Однак на сьогодні ми розробили схему земель міської ради, зібрали всю інформаційну базу, проаналізували архіви та підготували картографічний матеріал. Ми повинні недопустити стихійну забудову, адже ця небезпека вже нависла”, – звернулася до депутатів В.Лясковська.

Ухвала, яку підтримали 77 міських обранців, передбачає, поки остаточно закондавчо не розмежовано землі державної та комунальної власності, доти право розпоряджатися землями на території місцевого самоврядування залишається за громадою Львова в особі Львівської міської ради. Згідно з ухвалою, заступник міського голови з питань містобудування та землеустрою спільно з управліннями природних ресурсів та архітектури повинен до першого липня 2007 року розробити проекти формування території Львівської міської ради, адміністративних меж міста та генерального плану.

Ухвала також передбачає створення тимчасової контрольної комісії Ради для здійснення постійного контролю над збереженням приміських земель, що покриті лісами першої групи, рекреаційного призначення, у межах Львівської міської ради, ДП „Львівгосп”.

Згідно з документами УРСР та за статистичною звітністю Держкомзему, територіальній громаді Львова належить 3 тисячі гектарів земель. Як повідомила В. Лясковська, за незаконне захоплення львівських земель міська рада судиться з фірмами „Буддизайн” та „Новобуддизайн”, „Оріонекспорт” та Перлина Прикарпаття”. У суді мерія також відстоює 328 гектарів, які у 1993 було передано селу Виликі Грибовичі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *