ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник взяв участь у дискусії щодо публічно-приватного партнерства

|

Під час сьогоднішнього перебування на XVI щорічному Економічному форумі в Криниці-Здруй (Польща), голова ЛОДА Петро Олійник, взяв участь у дискусії на тему „Публічно-приватне партнерство як спосіб прискорення регіонального розвитку держави”. Про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

На форумі голова ЛОДА підкреслив ряд пріоритетних завдань, які стоять перед Львівщиною. Перш за все це розбудова транспортних коридорів, розвиток прикордонної інфраструктури, формування системи фондів, покликаних стимулювати транскордонну співпрацю та регіональне партнерство.


Говорячи про розбудову прикордонної інфраструктури, Петро Олійник наголосив на тому, що очевидною є диспропорція щодо кількості контрольно-пропускних пунктів. За європейськими стандартами на кожні 20 кілометрів кордону має бути один перехід, а у нас на– 50-60 кілометрів.

За словами керівника області, фонди є ефективними інструментами інтеграції. „Для гуманітарної співпраці ефективними були б такі фонди, як фонд Конрада Аденауера. Принаймні сьогоднішня ініціатива об’єднати зусилля трьох регіонів – Львівщини, Малопольщі та Тюрінгії для нас дуже важлива”,- підкреслив він.

Петро Олійник вважає, що одним з принципів побудови ЄС є принцип регіоналізму. „Сьогодні на нашому західному кордоні ми маємо справу з абсолютно новим суб’єктом міжнародної політики, який створений і говорить з нами не тільки від імені 25 країн, а ще більшої кількості регіонів. Хартія регіонів Європи закріпила фундаментальне значення саме регіонів у формуванні нової політичної архітектури континенту. Тому особливу увагу слід приділити співпраці регіонів, розбудувати як систему двосторонніх стосунків, так і систему єврорегіонів”,— переконаний Петро Олійник.

У дискусії взяли участь президент міста Гданська (РП) Павел Адамович, міський голова міста Сопота (РП) Яцек Карновський, президент міста Вроцлава (РП) Рафал Дуткевич, Голова правління Dexia Kommunalkredit Bank Polska S.A.( РП) Яцек Риньский, Міністр регіонального розвитку Республіки Польща Гражина Генсіцка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *