ОСТАННІ НОВИНИ

Підвищення цін на тепло львів’ян не омине

|

Підвищення тарифів на тепло є життєвою необхідністю для теплопостачальних підприємств міста. Сьогодні на громадських слуханнях з приводу підвищення цін на послуги з теплопостачання заступник директора „Львівтеплоенерго” Володимир Жиров повідомив, що, якщо цього не зробити, то до кінця року підприємство зазнає збитків на 100 мільйонів гривень.

„Якщо ми нічого не зробимо, то до кінця року отримаємо збитки на 100 мільйонів гривень, а це дорівнює нашому річному обороту. Підприємство вимушене йти на такі кроки, на які не має впливу”, – заявив М.Жиров.

За його ж словами, для того, щоб „Львівтеплоенерго” нормально розвивалося, потрібен інвестор, а його можна зацікавити лише відповідною економічною базою, яка можлива за умов збалансованого тарифу.

Як пояснила начальник економічного відділу управління інженерного господарства Зеновія Лабан, на зміну тарифу на тепло вплинули інфляційні процеси, зростання мінімальної зарплати, подорожчання паливно-мастильних матеріалів та ціна на газ, який становить 65% структури тарифу.

Однак представник львівської міської спілки „Захист прав громадян” Сергій Компанієць заявив, що аргументи міської влади щодо необхідності підвищення тарифів на тепло не є достатньо переконливими. Також він заявив, що влада не є чесною з мешканцями міста, адже увесь тягар підвищення цін на тепло перекладає на населення. Відтак, Сергій Компанієць запропонував мерії не піднімати тарифи, а збитки підприємств компенсувати з міського бюджету.

На підвищення тарифів не погодився і заступник голови Об’єднання профспілок Львівщини Михайло Будзан, а представниця Антимонопольного комітету у Львівській області спростувала інформацію, що її організація займається погодженням нових тарифів. Натомість представник Державної інспекції контролю за цінами у Львівській області сказала, що підгрунтя для підняття цін у тепловиків є, однак на скільки їй наразі сказати важко.

Нагадаємо, відповідно до проекту рішення виконавчого комітету Львівської міської ради ціна на тепло може зрости з 76 гривень до 178 гривень за одну гігакалорію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *