ОСТАННІ НОВИНИ

Президія Львівської облради затвердила дату наступної сесії

|

Чергова сесія Львівської обласної ради відбудеться 19 вересня. Це ухвалила президія Львівської обласної ради. Планують, що вже тоді депутати зможуть протестувати електронну систему для голосування «Рада». Правда, коли відбудуться навчання щодо її експлуатації, наразі невідомо. Також депутати розглянули план роботи облради до кінця 2006 року. Зокрема, заплановано розглянути комплексну програму розвитку села, яка, за словами голови облради Мирослава Сеника, зосереджуватиметься на питаннях духовного розвитку селян, їхній освіті.

Також депутати мають намір розглянути програму соціального захисту населення у зв’язку з подорожчанням енергоносіїв. До представників президії звернувся голова фракції УНП в облраді Олекса Гудима. Він нагадав, що „у такий неспокійний для країни час депутати Львівщини мають пам’ятати і про політичну діяльність, а не лише про економічну чи культурну”. Він вніс пропозицію на наступній сесії все ж сформувати депутатську більшість. Пан Гудима також наголосив на необхідності розглянути програму першочергових заходів з енергозбереження для населення та бюджетної сфери. У коментарі «Львівському порталу» він додав, що ця програма вже готова. «За десять днів до сесії відбудеться презентація програми для ЗМІ. Ми покажемо весь трагізм Львівської області. Адже вона має найвищий рівень газифікації, і люди будуть платити за газ найбільше», – зазначив Гудима.

Депутати подбають і про дотримання прав людини в області. Передбачено розробку загальної системи для звернень та скарг громадян. „Звернення людей не мають бути випадковими”, – зазначив Мирослав Сеник. Планують розглянути програму забезпечення експлуатації автомобільних шляхів. Пріоритетною також є потреба проведення телекомунікації та радіофікації сіл області.

Депутати мають намір з’ясувати, чому за останній час на Львівщині згоріло стільки храмів, і здійснити їхню інвентаризацію. Представники депутатської комісії з питань зв’язків з українцями за кордоном наголосили, що необхідно заручитися підтримкою Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та колег із сусідніх областей, а також у бюджеті області закласти кошти на будівництво пантеону в Пікуличах, що біля Перемишля. Там у братській могилі знайшли останній спочинок дві тисячі вояків УГА.

Також депутати розглянуть питання ліквідації аварійного житла, загальна площа якого – 43 тисячі квадратних метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *