ОСТАННІ НОВИНИ

60 потерпілих у Скнилівській катастрофі подали позов до Європейського суду

|

Шістдесят потерпілих під час катастрофи на військовому аеродромі у Скнилові (Львів) подали позов проти України до Європейського суду з прав людини, повідомляє proUA з посиланням на радіо «Німецька хвиля». Голова громадської організації “Скнилівська трагедія” Стефан Козак повідомив, що позов уже в Страсбурзі і має бути зареєстрований найближчими днями.

Позивачі вимагають офіційних вибачень від держави, позбавлення винуватців трагедії, внаслідок якої загинуло 78 осіб, військових звань, а також збільшення розміру моральних відшкодувань

Стефан Козак повідомив, що організація планує провести у різних європейських містах та інституціях круглі столи і прес-конференції, аби інформувати міжнародну спільноту про порушення прав потерпілих в Україні. “Ми будемо йти від міста до міста, від однієї держави до іншої, і будемо розповідати, які ми є безправні, без надії, яке в нас правове поле, який захист, і яке ставлення до потерпілих”, – зазначив голова організації “Скнилівська трагедія”.

Акція відбуватиметься за підтримки правозахисних організацій Австрії, Польщі, Німеччини, Чехії та інших країн, додає Козак.

На сьогодні потерпілі вже пройшли всі судові інстанції в Україні і незадоволені їхніми ухвалами.

Нагадуємо, в середині липня 10 потерпілих у Скнилівській трагедії скерували свої позови до Європейського суду з прав людини до держави Україна.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року внаслідок падіння літака СУ-27 сталася Скнилівська трагедія. Вона забрала життя 77 людей, серед яких 28 – неповнолітні. Загалом постраждала 241 особа, з яких 83 – діти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *