ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським зеленим не сподобалися умови конкурсу рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

|

Львівській обласній організації Партії зелених не подобаються умови конкурсу рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, погодженого міським виконавчим комітетом. У зв’язкку з цим обговорити усі недоречності конкурсу Партія зелених пропонує 4 вересня на круглому столі за участі громадських екологічних організацій, політичних партій, науковців, ЗМІ, а також депутатів Львівської міської, обласної та Грибовицької рад.

У заяві ЛОО Партії зелених, поширеній сьогодні серед ЗМІ, зазначено, що інформація про „Конкурс на виконання рекультивації сміттєзвалища та будівництва системи відновлення біогазу” оголошена в дуже короткий термін, що практично усуває реальну та ефективну конкуренцію, а також альтернативність пропозицій.

„Зазначений в умовах конкурсу інвестиційно-господарський договір, який викладатиметься міськвиконкомом і переможцем конкурсу, фактично є рішенням про реалізацію проекту та вибір конкретного варіанту проекту. Таким чином, міськвиконком виносить на конкурс не лише проект, а відразу вирішуватиме питання його реалізації, умов будівництва тощо. Це суперечить чинному законодавству” – йдеться у заяві.

Партія зелених також не бачить механізму, відповідно до якого забезпечуватиметься об’єктивність екологічної оцінки проекту та участь громадськості в прийнятті рішень. Адже, на думку партії, міськвиконком за умовами конкурсу фактично обере інвестора та проект, а також укладе угоду про його реалізацію.

„Місто бере на себе відповідні зобов’язання, які в подальшому, в разі невиконання або неможливості виконання договору (наприклад, продовження експлуатації звалища, негативного висновку екологічної експертизи тощо) поставлять місто в економічну залежність від інвестора” – запевняють зелені.

Круглий стіл відбудеться у понеділок, 4 вересня, о 10 годині в приміщенні конференц-залу Центру дідового партнерства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *