ОСТАННІ НОВИНИ

У школах пролунав перший дзвінок

|

Загальноосвітні середні та вищі навчальні заклади сьогодні святкують День знань. Після довгих літніх канікул, школярі та студенти сіли за парти. Як повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради, цьогоріч перший дзвінок пролунав для шести тисяч першокласників.

Торік, за даними мерії, кількість першачків у Львові була приблизно такою ж. Щоправда у цьому навчальному році в окремих школах міста є недобір учнів – сформовано лише по одному класу маленьких школяриків. Це сталося, зокрема, у школах № № 3, 40, 16, 24, 69.

За інформацією начальника головного управління освіти і науки ЛОДА Павла Хобзея, все ще низькою залишається якість освіти у сільських школах. На його думку, цьому сприяють незадовільні умови навчання, а також професійний рівень сільських вчителів.

Щоправда в цьому навчальному році була здана в експлуатцію нова школа в місті Добромилі за кошти «Нафтогазу України», а також спально-навчальний корпус спеціальної школи інтернату в с. Краковець. До 1 вересня також мали відкритися нові приміщення в школах сіл Горбачі і Шоломия (Пустомитівський р-н), Білявці (Бродівський р-н), Нестаничі (Радехівський р-н), нові класи в школі Новий Калинів (Самбірського р-ну) та школи в с. Куреличі (Перемишлянського р-ну), перша черга нової школи в с. Ходовичі (Стрийський р-н) та довгоочікуваної школи в с. Завадка (Сколівський р-н).

Також капітально відремонтовано навчальний корпус спеціальної школи-інтернату в с. Любінь Великий в колишньому палаці Бруніцких. На відновлення цього палацу швейцарець отець Роберт ГОЦ вклав понад 3 млн. грн.

Минулого навчального року за кошти держбюджету було придбано 15 шкільних автобусів. Тепер 72 автобуси довозять школярів і вчителів. Для того, щоб повністю задовольнити потребу в шкільних автобусах, області потрібно придбати ще 74 автобуси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *