ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відзначають 150-річчя від дня народження Івана Франка

|

Сьогодні Львівщина відзначає 150-річницю від дня народження видатного письменника та мислителя Івана Франка. До Нагуєвич, рідного села Каменяра, прибуло понад 15 тисяч осіб з різних районів області та України, на чолі з державною делегацією найвищого рівня, яку очолив Президент Віктор Ющенко. Голова держави прилетів до Львова, а потім пересів на гелікоптер і полетів до Нагуєвич.

Ющенко поклав вінок квітів до пам’ятника письменникові, у музеї взяв участь у спецпогашенні марки та листівки, приурочених до ювілею.

Журналістам Ющенко повідомив про те, що підпише указ про те, щоби надати статус національного музеям Франка у Львові та Нагуєвичах, а також про видання упродовж 2007-2013 років стотомного академічного видання творів Франка, а також про доручення Кабміну заснувати національну премію імені Франка у кількох гуманітарних галузях.

По тому, як президент відлетів до Львова на урочисту академію в опері, тисячі народу спокійно розбрелися по кількох сценах в Нагуєвичах та поблизу, а також по численних точках громадського харчування, де на них чекали трунки і частунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *