ОСТАННІ НОВИНИ

ЛАЗ зірвав поставки до Донецька?

|

Львівський “Завод комунального транспорту” (екс-ЛАЗ) зірвав строки поставок у Донецьк 15 автобусів. З них Донецьк до Дня міста отримав тільки 3 автобуси. Про це донецький міський голова Олександр Лук’янченко повідомив сьогодні на прес-конференції.

“Місто отримало чергову партію трамваїв у кількості 5 штук останнього покоління, 3 з 15 автобусів львівського виробництва. На жаль, “Львівський автобусний завод” ті поставки, які передбачалися договором, поки що не виконав”, – сказав пан Лук’янченко.

За його словами, зрив поставок пов`язаний з відсутністю комплектуючих на підприємстві. Як відзначив міський голова, на цей момент завод уже виготовив корпуси автобусів, однак відсутні двигуни, які повинні були бути поставлені з Німеччини.

Олександр Лук’янченко підкреслив, що ці автобуси повинні були працювати на маршрутах з 1 вересня.

“Тому що ви знаєте, з 1 вересня виходять школярі на заняття, виходять студенти й так далі… І на останньому виконкомі, що був 17 серпня, ми в черговий раз ухвалили рішення щодо пільг для школярів і студентів у громадському транспорті Донецька. І ми, у принципі, сподівалися, що 15 автобусів місткістю 100 пасажирів і більше, будуть гарною й діючою підмогою нашому міському транспорту й на багатьох маршрутах допоможуть вирішити ці проблеми”, – сказав мер Донецька.

Він нагадав, що покупка даних автобусів була ретельно підготовлена: “дуже була кропітка й тривала робота, були проведені тендери, потім ці тендери пройшли експертизу й в остаточному підсумку ми вийшли на укладання договору з вказанням терміну поставок”.

За словами пана Лук’янченка, львів`яни в процесі роботи скинули ціну на свої автобуси на 200 тисяч, щоб бути конкурентноздатним на рівні мінських автобусів.

“І, на жаль, ці терміни зірвані. Це ще раз говорить про те, що якщо ми, так сказати, повинні захищати свого вітчизняного виробника, то в той же час вітчизняний виробник повинен бути толерантний стосовно виконання договірних зобов`язань”, – відзначив Олександр Лук’янченко. Ранішнє повідомлялося, що Маріупольський автоперевізник „Маріуполь-Авто” звинуватив Львівський автобусний завод у невиконанні контракту на поставку чотирьох автобусів і подав на ЛАЗ у суд, передає “КуПол”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *