ОСТАННІ НОВИНИ

У святкуваннях ювілею Франка візьмуть участь майже 30 тисяч осіб

|

Святкування 150-річчя від дня народження Івана Франка триватимуть два дні – 26 та 27 серпня – і участь у них візьме приблизно 30 тисяч осіб, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник.

Згідно з планом заходів, 26 серпня акції буде зосереджено в Нагуєвичах – там пройде виставка бойківського народного костюма з колекцій Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України та концерт хорових колективів.

27 серпня відбудеться екуменічна молитва за Франка в урочищі Ярина, де любив гуляти Каменяр, відтак до пам’ятника Франкові покладуть квіти і відкриють Будинок літератора. Надалі триватимуть мистецькі заходи за творами Франка. Зокрема, лялькова вистава «Фарбований лис» та концерт авторської пісні.

Натомість у Львові так само покладуть квіти до могили Франка на Личакові, а потім там виступатимуть хорові колективи та читці. Водночас триватимуть заходи в музеї Каменяра і закінчиться все урочистою академією в оперному театрі, де виступатимуть провідні артисти та колективи України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *