ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємство, що відбирало гудрони з Грибовицьких озер, отримало лише незначний штраф

|

ТзОВ ВКП „Алвема” оштрафували лише на незначну суму за несанкціоноване відбирання гудронів з Грибовицьких озер. Про це сьогодні під час пре-конференції повідомив начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища Богдан Матолич. Однак, якщо „Алвема” спробує знову вчинити щось подібне, то пан Матолич припускає навіть позбавлення підприємства ліцензії.

Не дивлячись на те, що сума штрафу „смішна”, пан Матолич зауважив, що Кабінет Міністрів України нещодавно прийняв постанову щодо збільшення суми штрафів в 10-100 разів за шкоду навколишньому середовищу.

„Наше управління не має права вирішувати з ким укладати договір на вивезення чи переробку гудронів. Це прерогатива виключно їх власника – „Нафтомаслозаводу”, що є власником грибовицьких гудронів”, – додав він.

Загалом на Львівщині налічується 169 складів, в яких зберігається понад 745 тисяч тонн хімікатів. Найбільша їх кількість знаходиться у Золочівському (88,8 тонни), Жидачівському (71 тонна), Буському та Пустомитівському (по 63 тонни) районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *