ОСТАННІ НОВИНИ

Лісництва області мають проблеми з протипожежною безпекою

|

Не надто втішними виявилися результати перевірки лісництв Львівської області на предмет протипожежної безпеки, передає прес-центр головного управління МНС у Львівській області. Попри те на балансі обласного управління лісового господарства перебуває 13 пожежних автомобілів і вони є готові до роботи, виявлено ряд недоліків.

Зокрема, Більшість опорних пунктів лісництв не забезпечені пожежними мотопомпами, наявні ж мотопомпи знаходяться в не робочому стані чи не укомплектовані пожежно-технічним обладнанням.

На не належному рівні проводиться робота по створенню і поновленню мінералізованих смуг, протипожежних розривів. Ремонт та будівництво водоймищ, доріг протипожежного призначення, а також їх утримання у належному стані не ведеться. На непланових дорогах, які ведуть в лісові масиви, не встановлені шлагбауми, біля в’їздів в лісову зону відсутні попереджувальні знаки.

В більшості лісогосподарськими підприємствами та лісництвами не організовано постійного патрулювання ділянок лісу, найбільш небезпечних у пожежному відношенні, місць масово­­­го відпочинку громадян, що прилягають до лісових масивів, сільгоспугідь, торф`яників тощо. Ця робота зводиться лише до розробки маршрутів патрулювання на папері.

Переважна більшість лісових пожеж виникає через необережне поводження з вогнем громадян під час їх перебування у лісах з настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду (квітень-серпень), на який припадає більша кількість пожеж – близько 40% від їх загальної щорічної кількості. Показник доволі високий. Невтішні, а іноді й приголомшливі цифри суворої статистики щодо втрат лісових фондів внаслідок простої людської необачності з кожним роком зростають у геометричній прогресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *