ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима прогнозує ціну на газ в межах 130-150 доларів

|

Голова фракції УНП в обласній раді Олекса Гудима прогнозує, що з наступного року ціна на російський газ для України може коливатися в межах 130-150 доларів за тисячу кубометрів. Про це він повідомив у коментарі “Львівському порталу”. “Я можу орієнтовно сказати, що ціна яка готується для України з нового року, буде в межах 130-150 доларів за тисячу кубометрів” – сказав він.

На його думку, візит прем ’єр-міністра Януковича до Росії, під час якого обговорювалися й газові питання, не був надто плідним. « Те, чого так сподівався і на що так надіявся пан Янукович не сталося. Росіяни, незважаючи на те, що до Януковича вони ставляться прихильніше, аніж до Ющенка, не захотіли зменшувати ціну на газ бодай би на один долар, щоби Янукович міг би утішати українців тим сміхотворним пониженням, суто психологічним” – сказав О.Гудима.

На його думку, цей візит був радше “нагадуванням з боку Путіна і Фрадкова про стратегічні пріоритети Росії щодо монополізму Росії на європейському ринку нафти і газу і навіть те, що Янукович є сьогодні не першою, але й не другою особою в українській державі, нічого не змінить в агресивній російській політиці стосовно енергетичних ресурсів”

“Я з побоюванням очікую грудня, бо саме у грудні люблять напередодні різдвяних морозів робити сюрпризи для України, оголошуючи про значне підвищення цін на газ” – підкреслив О.Гудима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *