ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада виділила 70 тисяч для проведення українознавчого табору

|

19 серпня в актовому залі Львівської школи – інтернату №102 відбудеться Відкриття міжнародного українознавчого табору , переда є прес-служба Львівської обласної ради. Такий захід у нашій області відбувається вже вп`яте завдяки фінансовій підтримці обласної ради. Цього року на проведення українознавчого табору в обласному бюджеті передбачено 70 тис.грн.

Міжнародний українознавчий табір функціонуватиме на Львівщині з 14 до 28 серпня. Для цікавого проведення дозвілля учасники табору з 14 по 24 серпня перебуватимуть у Львові, а з 25 по 28 серпня – у с.Нагуєвичі Дрогобицького району.

У Львові учасники українознавчого табору побачать Високий Замок, Шевченківський Гай, Личаківський цвинтар, експозицію історичного музею, візьмуть участь у святкових заходах з нагоди 15 – річниці Незалежності України, вивчатимуть українські пісні, вдосконалюватимуть знання з української мови, історії України, відвідають сучасну українську школу (СЗШ№80 м. Львова), побувають на заняттях майстер – класу з писанкарства, візьмуть участь в Святковій літургії до 15 – річниці незалежності України в соборі Святого Юра.

Окрім того, програмою міжнародного українознавчого табору передбачено читання лекцій з українознавства, зустрічі з відомими письменниками та громадськими діячами, розучування українських пісень, ознайомлення з мистецтвом писанкарства, участь в інтелектуальних іграх „Брейн – ринг”.

На Дрогобиччині учасники міжнародного українознавчого табору оглянуть місця, які пов ’ язані з життям і творчістю Івана Франка, візьмуть участь у святкуванні 150 – річниці з дня народження Івана Франка.

Мета табору – популяризація української культури, вивчення історії України, підтримка українського шкільництва в діаспорі, налагодження дружніх контактів з молоддю українського походження з Польщі, Башкортостану, Естонії, Румунії. За інформацією головного управління освіти та науки ОДА цього року очікується близько 80 дітей – учасників українознавчого табору. Вперше на Львівщину приїдуть нащадки українців Латвії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *