ОСТАННІ НОВИНИ

Фірташ хоче купити "Львівгаз"?

|

Структури співвласника “РосУкрЕнерго” Дмитра Фірташа почали скуповувати українських облгазів і, зокрема, ВАТ «Львівгаз», через “Райффайзен Інвестментс”. За інформацією газети “Дело”, “Райффайзен Інвестмент” – структура, дружня Фірташу, – вже приступила до переговорів із двома великими власниками облгазів про можливий продаж”.

Інформацію про скупку в понеділок опосередковано підтвердив міністр палива й енергетики Юрій Бойко: “Одержання частки в підприємствах по газопостачанню і газифікації міськ- та облгазів є наступним етапом роботи “Укргаз-Енерго”.

Переговори ведуться з компаніями “Континіум” Ігоря Єремєєва (контролює “Львівгаз”, “Волиньгаз”, “Рівнегаз” і “Чернівцігаз”) і “Газтек” (контролює “Житомиргаз”, “Миколаївгаз”, “Хмельницькгаз” і “Тисменницягаз”). “Переговори з Єрємєєвим уже вийшли на фінальну стадію. От-от підпишуть договір, а з “Газтеком” ще торгуються”, – каже один з директорів компанії на умовах анонімності.

Майбутні продавці облагазів нерозкривають подробиць угоди. Керівник “Укргаз-Енерго” Ігор Воронін у понеділок відмовився коментувати переговори, що почалися, про скупку облгазів, пославшись на нестачу часу: “У мене зараз нарада, давайте потім”.Натомість Ігоря Єремєєва не вдалося видзвонити, а керівник газового відділу групи “Континіум” Андрій Корольчук не зміг повідомити щось з приволду купівлі.

У компанії “Газтек” сказали тільки, що до них “регулярно надходять пропозиції про продаж”. Однак, за запевненнями фіндиректора “Газтеку” Артура Сомова, компанія не має наміру розлучатися з цими облгазами.

Заступник директора компанії “Райффайзен Інвестмент” Олександр Паровий в понеділок заявив: “Ми не маємо права навіть саму можливість покупки таких речей коментувати”.

Скуповуючи облгази, альянс “Укргаз-Енерго”-“РосУкрЕнерго” намагається посилити свої позиції на українському газовому ринку, є ймовірність того, що головну скрипку на ринку газу можуть повернути НАК “Нафтогаз України”, пише видання. Як відомо, 50% “Укргаз-Енерго” належать монопольному постачальнику газу в Україну “РосУкрЕнерго”, а 50% останньої, у свою чергу, належать “Газпрому”, що і має на компанію певний вплив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *