ОСТАННІ НОВИНИ

Доля інституту Сухопутних військ ЗСУ стане відома до першого вересня

|

Чи розміститься у Львові базовий вищий військовий навчальний заклад Сухопутних військ Збройних Сил України остаточно буде відомо до першого вересня. Наразі ж у Львівському інституті Сухопутних військ імені гетьмана П.Сагайдачного НУ «Львівська політехніка» очікують, що із завтрашнього дня розпочне роботу урядова комісія, яка повинна поставити крапку у питанні про місце існування інституту.

«Під час перебування у Львові попередньої комісії, яка вивчала це питання наприкінці липня, йшлося про те, що урядова комісія прибуде 16 чи 17 серпня. Проте досі не було підтвердження і надалі перебуває під питанням, чи справді приїдуть представники Кабміну до Львова. Зі зміною політичної обстановки знову розпочалася боротьба за те, де буде розміщено базовий інститут Сухопутних військ – у Львові чи в Одесі», – зазначив представник прес-центру ЗахОК Дмитро Гуцуляк у коментарі Західній інформаційній корпорації.

Водночас заплановано, що для навчання на Яворівському полігоні 17-20 серпня до Львова мають прибути курсанти 2-го та 3-го курсів Одеського і Харківського інститутів. «Львівський інститут Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного вже набрав 1-й курс, а друго- і третьокурсники мають прибути для навчань, це 700-800 чоловік. Відомо, що квитки для них вже куплені і якщо все-таки Львівський інститут не стане базовим, то постане питання про їх переміщення знову в інше місто. Це, звичайно, обтяжливо для держави», – додав Гуцуляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *