ОСТАННІ НОВИНИ

«Одеса-Броди» може почати роботу у західному напрямку не раніше 2008 року

|

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко припускає можливість початку роботи нафтопроводу «Одеса-Броди» у напрямі Бродів (в аверсному режимі) не раніше вересня 2008 року. Про це він повідомив на прес-конференції в понеділок після засідання Кабінету Міністрів, передає proUAз посиланням на «Українські новини».

За словами Бойка, з урахуванням динаміки зростання видобутку нафти в Казахстані (10-12 млн. тонн на рік) і об’єму перекачування нафтопроводу «Баку-Тбілісі-Джейхан» (50 млн. тонн на рік), вільні ресурси для заповнення нафтопроводу «Одеса-Броди» для його роботи в прямому режимі з’являться не раніше, ніж через 2 роки.

Бойко додав, що на даний момент єдина можливість використання нафтопроводу – це прокачування російської нафти у напрямі Одеси, оскільки на сьогодні це найвигідніше. «Що б там не говорили, не малювали бізнес-проекти (використання «Одеса-Броди» в аверсному режимі і добудови нафтопроводу до польського Плоцька) поки не буде заповнено 50 млн. «Баку-Тбілісі-Джейхан», у нас не буде ресурсів для запуску «Одеса-Броди» в аверсному режимі», – сказав Бойко.

Нагадаємо, що компанія «ТНК-ВР Україна» планує прокачати близько 6 млн. тонн нафти по нафтопроводу «Одеса-Броди» у напрямі Одеси в 2006 році.

«Укртранснафта» прогнозувала початок роботи нафтопроводу «Одеса-Броди» у напрямі Бродів (в аверсному напрямі) в 2007 році.

15 березня експерти України, Польщі і Європейської комісії погодили проект міжурядового україно-польського договору про добудову нафтопроводу «Одеса-Броди» до Плоцька.

Міжнародний консорціум компаній рекомендує добудувати український нафтопровід «Одеса-Броди» до польського Ожехова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *