ОСТАННІ НОВИНИ

Куцин не бачить необхідності в базах НАТО на Львівщині

|

Командувач військами Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин не вбачає доцільності у розміщенні на території Львівщини «натівських» баз. Заяву Наталії Вітренко про можливість появи військових баз НАТО на Західній Україні М.Куцин у коментарі ЗІКу назвав незрозумілою.

«Для цього повинно бути рішення Верховної Ради і Кабінету Міністрів. Необхідність бази НАТО на території Львівської області я взагалі не бачу. У нас своїх військових частин вистачає для того щоб забезпечити суверенітет держави. Думаю, що це чергова, незрозуміла… заява. На Львівщині я ніде не бачу місця для розміщення баз НАТО», – заявив М.Куцин.

«Мені передали інформацію, що Президент України Віктор Ющенко веде розмови з керівництвом обласних рад і адміністрацій Західної України, щоб через місцеві ради зініціювати розміщення там військових баз НАТО», – заявила сьогодні, 11 серпня, Західній інформаційній корпорації лідер ПСПУ Наталія Вітренко.

«Щоб це було в рамках місцевої ініціативи. Згідно з Європейською хартією про місцеве самоврядування місцева рада може виступати з державних питань, захищаючи інтереси місцевого населення. Згідно з Конституцією рішення стосовно військових баз приймає лише Верховна Рада України. Ющенко почав вести ці розмови після наших ініціатив «територія без НАТО» для того, щоб вислужитися перед «натівцями», і зробити альтернативу Феодосії. Але на це не можна погоджуватися, оскільки «територія без НАТО» відповідає Конституції, а от розміщення військових баз з ініціативи місцевих рад – порушення Конституції», – наголосила Н.Вітренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *