ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прибули миротворці з Косова

|

Сьогодні до Львова прибули сто українських миротворців шостої ротації, які завершили свою місію в Республіці Косово. З поверненням на Батьківщину їх вітав командувач військами Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин, який зазначив, що саме ці військовослужбовці неодноразово відзначилися як одні з кращих командуванням сил КФОР.

Крім того привітати військових з поверненям приїхали голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, керівник апарату ЛОДА Олександр Ганущин, заступник голови Львівської обласної ради Левко Захарчишин та заступник міського голови з питань гуманітарної політики Василь Косів.

Протягом року українські миротворці провели півтори тисячі патрулювань у зоні відповідальності нашого контингенту – муніципалітеті ШТРПЦЕ, виставляли спостережні пости, надавали медичну допомогу перевіряли автомобілі тощо.

„Миротворці, що прибули відзначились тим, що у напружених войськово-політичних обставинах вони виконували усі, поставлені перед ними, завдання без жодних порушень, без жодних травм, за що й отримали від найвищого війського керівництва високу оцінку”, – зазначив генерал-лейтенант Куцин.

Під час зустрічі у аеропорту десятьом військовослужбовцям були вручені медалі за заслугу перед Західним оперативним командуванням та нагороди на честь 60-річчя Зах ОК.

За словами генерал-лейтенанта Куцина, починаючи з серпня цього року ротаціяя національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону „УкрПолбат” багатонаціональної бригади „ East ”сил КФОР у Косовому відбуватиметься не один раз на рік, як це було раніше, а раз на півроку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *