ОСТАННІ НОВИНИ

«Опора» розпочала безстроковий контроль за владою

|

Громадянська мережа «Опора» розпочинає безстрокову програму контролю за діями влади різних рівнів на території всієї України. При цьому вона зобов’язується бути відкритою у своїх планах, прозорою у діях та незаангажованою в оцінках. Про це йдеться у заяві «Опори» з нагоди обрання уряду.

«Україна вкотре перебуває у фазі політичного стресу, спровокованого недалекими та подекуди обмеженими політиками. На жаль, кожні вибори стають свідченням того, що політичні партії є скупченням бізнесових структур та їх інтересів без жодного натяку на ідеологію чи принципи. В Україні відсутня політична культура, як основа здорових взаємовідносин між інститутами влади та запорука їх відповідальності перед громадянами.

Громадянська мережа «Опора» вважає за необхідне створення системи якісного та незалежного громадського контролю з метою запобігання будь-яким незаконним діям влади чи діям, що суперечать інтересам, незалежності цілісності та суверенітету української держави.

Нинішня ситуація в Україні є свідченням достовірності мудрої легенди про дракона та лицаря. Згідно з нею лицар, який вбиває жахливого дракона, сам перетворюється на чудовисько. На жаль, наші політики, зачаровані лицарі, не минають долі «монстренізації» та перетворюються на вірних служників системи управління, проти якої виступали раніше. Крім того, політики періоду 2004 – 2006 рр. не спромоглися усвідомити, що не вони, а народ очолив рух спротиву проти кучмістського режиму, перемога в якому принесла їм бажану владу. І знову слуги народу перетворюються на зверхніх можновладців, що грають у власні ігри, а не відповідально працюють на державу. Сьогодні для пересічного виборця стерто межу між політичними силами різних спектрів. Відсутність істотної різниці зумовлює байдужість народу до політичних баталій та дає можливість вільної гри самим політикам. В свою чергу безконтрольність породжує злочинну безвідповідальність, яка приводить до незворотних процесів у суспільстві.

Для Громадянської мережі «Опора» пріоритетом є створення критичної маси відповідальних громадян, які не дозволять жодній владі ризикувати національними, державними чи суспільними інтересами. Жоден незаконний чи безвідповідальний вчинок з боку будь якої влади не залишиться без уваги та відповідної реакції з боку громадськості в рамках правового поля.

Громадянська мережа «Опора», керуючись Конституцією України, розпочинає безстрокову програму контролю за діями влади різних рівнів та території всієї України. Ми зобов’язуємося бути відкритими у наших планах, прозорими у наших діях та незаангажованими у наших оцінках.

Лише в країні активних, солідарних та відповідальних громадян влада має людське обличчя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *