ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада вкотре проігнорувала судове засідання у справі теплових тарифів

|

Представники юридичного відділу Львівської міської ради сьогодні, 2 серпня, вкотре не з’явилися на засідання Апеляційного суду Львівської області, під час якого мало бути оголошено рішення суду, повідомляє ЗІК.

«Суд уже півроку не може оголосити постанову щодо апеляційного розгляду рішення Господарського суду від 19 травня минулого року, яким було скасовано рішення виконавчого комітету Львівської міської ради щодо затвердження нових тарифів на тепло. Без присутності представників мерії суд не може зачитати постанову. Виглядає на те, що Львівська міська рада просто банально зволікає», – розповів у коментарі Західній інформаційній корпорації директор ТзОВ «Формула» (власне, ТзОВ «Формула» і виступило позивачем у Господарському суді – ЗІК) депутат Львівської міської ради від БЮТ Теодор Дяків.

За словами Т. Дяківа, спочатку представники мерії пропонували мирову. «Далі оголошення рішення Апеляційного суду відклали у зв’язку із хворобою представника юридичного відділу (хоча у цьому відділ працює не лише один представник!), потім – у зв’язку із його відпусткою. Сьогодні ж взагалі від Львівської міської ради на оголошення рішення суду ніхто не з’явився і не надав пояснень – чому. Відповідно, судді знову не змогли зачитати рішення. Тепер же у відпустку ідуть судді – відтак, оголошення рішення відкладено до 12 вересня, – розповів Т. Дяків.

Мене, дійсно, дивує така позиція Ратуші, оскільки виконком сам мав би перевірити правильність встановлення тарифів на тепло (як тепер це робить спеціальна комісія). У такому разі ми б зовсім по-іншому підходили до сьогоднішнього підвищення цін на тепло», – резюмував він.

19 травня 2005 року Господарський суд Львівської області визнав незаконним рішення виконкому Львівської міської ради №378 від 18 жовтня 2002 року про встановлення нових тарифів на тепло, згідно з яким оплата за тепло нараховувалася не за 1 квадратний метр площі, а за одну гігакалорію (Гкал).

На судовому засіданні також було визнано незаконними рішення виконкому Львівської міської ради №844 від 3 жовтня 2003 року та №138 від 15 лютого 2005 року.

Тарас Бойкович, адвокат позивача ТзОВ «Формула», зазначив, що названі рішення влади визнано незаконними через те, що при їх прийнятті не було дотримано вимог Антимонопольного законодавства, згідно з якими проект рішення про встановлення нових тарифів мав пройти погодження у Львівському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *