ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові відбудеться акція солідарності з ліванським народом

|

Круглий стіл на тему “Близькосхідна криза: подвійні стандарти в міжнародній політиці”, організований Громадським центром ВГО “Наша Україна” спільно з Молодіжним клубом Центру національного відродження ім.. С. Бандери, відбувся сьогодні у Львові. За його підсумками було ухвалено резолюцію, яка має бути передана в усі консульські представництва та посольства України.

Учасники круглого столу наголосили на тому, що жертвами ізраїльсько-ліванського протистояння є лише діти, люди похилого віку та жінки. Дане твердження було підтверджене фотографіями, на яких зафіксовано численні жертви серед мирного населення. Підкреслювалось, що безкарна та необґрунтована агресія з боку Ізраїлю щодо Лівану та лояльне ставлення до таких подій офіційних представників Європейської спільноти, ООН зумовлені підтримкою Ізраїля з боку США. Адже протягом 1996-2006 Ізраїль здійснив майже 12 тисяч безкарних і безпрецедентних повітряних вторгнення на територію Лівану. Теперішня бездіяльність світового співтовариства засвідчує існування в міжнародній політиці певних “подвійних стандартів”, коли дії окремих держав можуть не викликати належної міжнародної реакції. У зв’язку з таким станом подій учасники круглого столу прийняли резолюцію. Резолюція наголошує, що для відновлення миру та стабільності на Близькому Сході необхідно негайно припинити бойові дії, забезпечити проведення переговорів під міжнародною опікою та за представництва ЄС, а також надання міжнародних гарантій суверенітету та територіальної цілісності Лівану. Фахд Хорд підкреслив, що зараз Ізраїль проти Лівану використовує технічні засоби, заборонені міжнародними договорами: “А найближчим часом, на мою думку, нам варто очікувати атаки, де будуть застосовані мікроатомні бомби, які США використали проти Іраку”.

Учасниками круглого столу стали представники Львівської облдержадміністрації, міської ради та громадських молодіжних організацій, а також Конфедерація вільних профспілок Львівщини, Комітет громадського контролю, “Львівський аналітичний дім”, Львівський центр правозахисту та менеджменту. Також виступили представник Ліванської асоціації “Молодь майбутнього” Фахд Ходр, Ліванського інформаційно-кцультурного центру – Себлані Малек, Прогресивної соціалістичної партії Лівану Валід Харб та інші представники ліванської діаспори.

На прес-конференції за підсумками даного круглого столу Фахд Хорд повідомив, що завтра об 11 годині відбудеться вручення резолюції круглого столу представникам почесного консульства ФРН, яке знаходиться на площі Митній. Там же з ініціативи Молодіжного клубу Центру національно відродження ім.. С.Бандери. Окрім того тут відбудеться акція солідарності з ліванським народом. Він же сказав, що запрошені на круглий стіл представники ізраїльської громади не з ” явились.

Також Керівник Громадського центру ВГО “Наша Україна” Юрій Антонюк оголосив, що копії резолюції будуть надіслані в усі посольства та консульства, не тільки в ті, які знаходяться на теренах Львова, але й усієї України, а також до Міністерства закордонних справ України. Окрім того він повідомив, що подібні акції будуть незабаром проведені в Києві та інших містах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *