ОСТАННІ НОВИНИ

Фракції Львівської облради заявляють про готовність до об`єднання

|

Керівники політичних фракцій Львівської обласної ради виступили сьогодні зі спільною заявою, у якій стверджують про свою готовність до об`єднання в єдину національну патріотичну силу. Подаємо текст заяви повністю:

“Львівська обласна рада в черговий раз звертається до Президента України та всіх політичних державницьких сил з вимогою усвідомлення, що від їхнього рішення сьогодні залежить доля України та її майбутнє.

Жодні спроби Президента – багаточисельні перемовини з учасниками коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, проекти з укладання ними Універсалу національної єдності не дали і не можуть дати позитивного результату. Усілякі намагання домовитись з антиукраїнськими силами є недопустимим.

Парламентська криза в державі може перерости у політичну, а відтак і в загальносуспільну. Запобігти такому небажаному розвитку подій можна тільки в один демократичний спосіб – розпустити нинішній склад Верховної Ради і оголосити нові вибори до неї.

Це повинен за законом зробити Президент України Віктор Ющенко. Це його президентський обов`язок – вчинити згідно зі своїми повноваженнями і Конституцією України.

Незважаючи на те, що Україна ще не мала досвіду перевиборів парламенту, ми не сумніваємося, що і цей етап свого цивілізаційного розвитку наша країна пройде успішно.

Ми впевнені, що українці ще раз підтвердять свій державницький вибір, свою вірність ідеалам демократії і свободи.

Для здобуття переконливої політичної перемоги на парламентських виборах національно-демократичним силам необхідно об`єднатися в єдиний виборчий блок, витворити єдине потужне політичне об`єднання для захисту основних засад української державності, незалежності, територіальної та духовної єдності, української мови, європейського напряму розвитку.

Ми – політичні сили представлені у Львівській обласній раді – заявляємо про свою готовність до об`єднання в єдину національну патріотичну силу.

Ми нагадуємо нашим партійним лідерам і про їх відповідальність за нинішню ситуацію в державі: даємо їм ще один шанс спільними зусиллями вивести Україну з політичної кризи. Підкреслюємо – спільними зусиллями, бо до цього зобов`язує нас головний, об`єднавчий аргумент – Україна, її Майбутнє, її Доля.

Перед нами чергове випробування, пройшовши через яке громадяни України мають реальний шанс утвердити законодавчу владу принципово нового типу – державницьку, патріотичну, моральну. Символічно також і те, що цей вибір нам доведеться зробити, складаючи громадянський іспит на 15-ті роковини Української незалежності”.

Заяву підписали: Мандюк Олег – уповноважений представник фракції політичної партії “Народний союз “Наша Україна”; Пітко Ярослав – уповноважений представник фракції Народного Руху України; Федак Тарас – уповноважений представник фракції партії Християнсько-Демократичний Союз; Гудима Олександр – уповноважений представник фракції Української Народної партії; Доскіч Віктор – уповноважений представник фракції Громадянської партії “Пора”; Вовк Михайло – уповноважений представник фракції “Національний вибір”; Панькевич Олег – уповноважений представник фракції Всеукраїнського об`єднання “Свобода”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *