ОСТАННІ НОВИНИ

Міносвіти проінспектувало вісім львівських ВНЗ

|

Міністерство освіти і науки України проінспектувало вступну кампанію у вищих навчальних закладах, що розміщені у найпотужніших студентських центрах країни. Перевірка не оминула і наше місто. За інформацією прес-служби ЛОДА, державна інспекція перевірила у Львові відразу вісім ВНЗ.

Інспектори дійшли висновку, що більшість ВНЗ дотримується вимог чинного законодавства та інструктивно-методичних листів Міносвіти щодо організації проведення вступних випробувань. Усі вступні іспити, за винятком випробувань з образотворчого мистецтва, культури, фізичної культури та української мови, проводяться в письмовій формі з використанням тестових технологій, що дозволяє забезпечити прозорість, відкритість та об`єктивність в оцінюванні знань абітурієнтів.

Разом з тим, комісія відзначила, що навчальні заклади не приділяють достатньої уваги щодо забезпечення громадського контролю за роботою апеляційних комісій шляхом залучення до них депутатів обласних чи міських рад, їх участі у засіданнях приймальних комісій під час розгляду питань щодо зарахування до вищих навчальних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *