ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада сумнівається у доцільності створення у Львові єдиного інституту сухопутних військ

|

Доцільність створення на базі Львівського військового інституту базового інституту Сухопутних військ піддана сумніву Верховною Радою України. Про це сьогодні повідомив журналістам голова спеціальної комісії Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Лев Ігнатенко.

За його словами, постанова про створення базового інституту Сухопутних військ у Львові, а не в Одесі, затверджена законодавчо ще півтора роки тому. Однак Одеський інститут подав лист-прохання переглянути такі дії. Як повідомив Лев Ігнатенко, лист потрапив до представника регіоналів Миколи Азарова, який знову підняв це питання, надіславши запит до ВР України.

Внаслідок запиту Азарова скликано робочу групу щодо вивчення стану справ зі створення базового вищого військового навчального закладу Сухопутних військ. До складу групи ввійшли представники різних політичних сил, органів державної влади , представники Міністерства оборони України і Генерального Штабу Збройних Сил України, ЗМІ.

Сьогодні група приїхала для ознайомлення до Львова. Цікаво, що жоден представник регіоналів до Львова не приїхав – лише делегати від БЮТ та „Нашої України”.

“Ми приїхали до Львівського військового інституту, ознайомилися з його діяльністю. Завтра вирушимо до Одеського інституту. До першого вересня плануємо прийняти рішення про місце відкриття базового вищого військового навчального закладу Сухопутних військ”, – наголосив Лев Гнатенко. Він зауважив, що задоволений і базою, і викладацьким складом Львівського військового інституту.

“Відкриття такого військового навчального закладу – це не справа Верховної Ради України. Такі питання має вирішувати Президент, тому ми вже готуємо для нього доповідну записку “, – підкреслив член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Микола Петрук.

Як наголосив Лев Ігнатенко, на перешкоді створенню базового військового інституту Сухопутних військ у Львові може стати технічний стан, оцінка бази і найважливіший аспект – елемент політики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *