ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові планують запровадити нові форми сімейного виховання соціально незахищених дітей

|

Міський голова підписав рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, згідно з яким Програму подолання дитячої безпритульності у м. Львові на 2006-2010 роки почнуть втілювати у життя, передає прес-служба міської ради.

Ця Програма дасть змогу посилити контроль з боку суспільства за вихованням та утриманням дітей у неблагополучних сім’ях, знизити рівень дитячої безпритульності й бездоглядності та вплив негативного суспільного оточення на них, ─ повідомили у відділі у справах неповнолітніх.

На основі досвіду роботи соціальних служб закордонних партнерів у Львові планується запровадити нові форми сімейного виховання соціально незахищених дітей: створення „Тато-шкіл”, короткотермінове влаштування дітей у прийомні сім’ї як альтернатива притулкам для неповнолітніх.

Відповідно до завдань програми у школах систематично проводитимуться рейди „Урок” та „Вокзал” для виявлення дітей, які ухиляються від навчання. Для прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та потенційних батьків проводитимуть „Літню школу”. Також створять електронний банк даних дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та банк даних громадян України, які хочуть взяти на виховання дітей зазначеного статусу.

Крім того, у Програмі передбачено внести пропозиції до законодавчих актів України з метою посилення відповідальності батьків та осіб, що їх заміняють, за належне виховання дітей, жорстоке поводження з ними, втягнення у жебракування. Також удосконалення нормативних документів щодо посилення відповідальності посадових осіб, які неналежно виконують свої посадові обов’язки, що призводить до порушення прав дітей.

За перше півріччя цього року на обліку служб (відділів) у справах неповнолітніх у м. Львові перебувають: 221 дитина-сирота, 457 неповнолітніх, позбавлених батьківського піклування, 341 неповнолітня дитина, яка проживає в неблагополучних сім’ях і перебуває в особливо складних морально-психологічних умовах, 39 схильних до бродяжництва та жебракування, 5 безпритульних. Було виявлено 45 випадків порушень житлових та майнових прав неповнолітніх. Створено дві прийомні сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *