ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник з Садовим розкажуть польським дітям історію Львова

|

Сьогодні, 20 липня, у межах благочинного проекту «Партнерство заради дітей» до Львова приїхало двадцять польських дітей-сиріт. Цей проект організували МХО «Витанія», МХТ «Діти Христа» спільно з польськими фундаціями ім. Івана Павла ІІ «Wzrastanie» та «Partnerstwo na rzecz demokracii». Про це йшлося під час прес-конференції у Західній інформаційній корпорації.

Діти житимуть у Львівській школі-інтернаті упродовж трьох днів. За цей час вони спільно із українськими дітьми-сиротами, які два тижні жили у Польщі, матимуть спільні екскурсії Шевченківським гаєм, Високим замком, Личаківським кладовищем, Львівським університетом безпеки життєдіяльності, де не тільки оглянуть музей та лабораторії, а й обідатимуть із пожежниками. Історію міста діти дізнаються від голови Львівської ОДА Петра Олійника та міського голови Львова Андрія Садового, який пообіцяв провести їм екскурсію Ратушею. У неділю діти та підлітки візьмуть участь у літургії в римо-католицькій катедрі.

Наступного тижня діти відвідають дитячі будинки у с.Корналовичі Самбірського району, с.Жовтанці Кам’янка-Бузького району, а також стануть учасниками пленеру у Підбужі Дрогобицького району, який проведе Львівська дитяча галерея мистецтв, повідомляє ЗІК.

«Приємно, що в Україні, зокрема, у Львові підприємці почали чітко відрізняти спонсорство від благодійництва. Приміром, у Європі дуже часто бізнесмени перераховують кошти чи дають продукцію на благочинний проект і не вимагають взамін, навіть, реклами, як це донедавна було у нас. Також більш відкритою стала львівська влада. І Петро Олійник, і Андрій Садовий погодилися зустрітися із дітьми, щоб розповісти їм про наше місто», – зазначив голова МХО «Витанія»Тарас Яценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *