ОСТАННІ НОВИНИ

„Георгій Кірпа” урочисто відправився до Ужгорода

|

Сьогодні з Львівського головного вокзалу стартував у свій перший рейс електропотяг „Георгій Кірпа” . Це подарунок працівників „Укрзалізниці” своєму покійному екс-начальнику, – зазначив під час офіційного відкриття рейсу перший заступник начальника Львівської залізниці Леонід Ткачук.

„Коли ми проводжали Георгія Миколайовича в останню подорож , то обіцяли, що будемо пам ’ятати про нього завжди. Сьогодні виконуємо свою обітницю».

Електропоїзд з маршрутом „Львів – Ужгород” курсуватиме щоденно. Складається потяг з восьми вагонів, к ожен з яких довший за звичайні на 5 метрів. В артість поїзда – 22 мільйони, виробник – холдінгова компанія “Луганськтепловоз”. Попри те, що потяг дуже комфортний, ц іна проїзду у ньому буде такою ж, як і в інших. “ У поїзді є все для того, щоб пасажири почували себе, як у Европі.», – каже Ткачук.

“Укрзалізниця» також розробила програму згідно з якою бере кредити на закупівлю нових поїздів. «Ми думаємо над цим, але це питання ще не є нагальним. Кількості електропотягів, які ми маємо, поки що достатньо. Їх реставрують і вони цілком забезпечують потреби пасажирів», – висловився з цього приводу Леонід Ткачук.

Георгій Кірпа – колишній начальник Львівської залізниці, пізніше – начальник Укрзалізниці та міністр транспорту і зв’язку України. У грудні 2004 року Кірпа знайдений мертвим на власній дачі під Києвом. Офіційна версія – самогубство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *