ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації активізувалися на селі

|

Молодіжні громадські організації, які діють на основі християнської моралі, зробили ставку на село. Цьогоріч за кошти обласного управління у справах сім’ї та молоді вони організовують низку таборових заходів та семінарів, спрямованих на християнське та патріотичне виховання молоді.

Як повідомив начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА Андрій Корнат, цьогоріч за участі громадських організацій уже відбулося кілька масштабних заходів. Зокрема, вони взяли участь у відзначенні 114-річчя з Дня народження Йосипа Сліпого та відкритті меморіалу у Павлокомі.

На цей рік також заплановані заходи на День незалежності, до 150-річчя народження І.Франка та відзначення річниці народження Андрея Шептицького.

Як повідомив А.Корнат, для кращої співпраці громадських організацій з органами місцевого самоврядування при головах райадміністрацій створено координаційні ради, до складу яких увійшли громадські активісти. „Це дало змогу оперативніше розвивати громадський рух в регіонах. Ми пропонуємо і реалізуємо проекти в сільських місцевостях. Люди з міста мають поїхати в село”, – зазначив Андрій Корнат. За його словами, наразі проекти за кошти управління реалізовують лише 20 громадських організацій. За перше півріччя цього року вони освоїли третину виділених управлінням коштів. Загалом на реалізацію подібних проектів управління має у своєму розпорядженні півмільйона гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *