ОСТАННІ НОВИНИ

«Нафтогаз» домагається перерахунку субсидій на оплату газу

|

НАК «Нафтогаз України» ініціює перерахунок субсидій на оплату за газ за опалювальний сезон для заохочення економії газу споживачами. Про це під час проведення «круглого столу» на тему: «Облік нафти і газу в умовах нової цінової ситуації» повідомив начальник Департаменту обліку нафти і газу «Нафтогазу України» Валерій Панасюк, передає кореспондент «proUA».

«Ми пропонуємо здійснювати перерахунок субсидій на оплату за газ, що споживається комплексно (на опалювання і приготування їжі) за результатами в цілому за опалювальний період і відмовитися від щомісячних перерахунків», – сказав він.

При цьому Панасюк уточнив, що перерахунок субсидій здійснюватиметься тільки за наявності лічильника. Так само НАК пропонує «зараховувати наперед» ті об’єми, які спожили, заощадили в поточному опалювальному сезоні, використавши палива менше за встановлену норму. «Економія споживання газу може скласти близько 1 млрд. кубометрів», – сказав він. Так само за підрахунками фахівців НАК, кількість населення, яке отримуватиме субсидії, в наступному опалювальному сезоні складе від 1,5 млн. до 1,8 млн. сімей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *