ОСТАННІ НОВИНИ

Щербаков написав заяву на звільнення

|

Новопризначений генеральний директор Першого українського театру для дітей та юнацтва Олег Щербаков написав заяву на звільнення. Про це колектив театру сьогодні повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів. За словами чиновника, театром тимчасово керуватиме в.о. гендиректора, заслужена актриса України Юлія Раденко.

Сьогодні на зборах трудового колективу театру Василь Косів сказав, що йому прикро, що так сталося і що призначення О.Щербакова було потрактоване неправильно. „Театром треба займатися серйозно і вже сьогодні. Оскільки Юлія Раденко говорила, що їй складно керувати, то управління культури вирішило, що Олег Щербаков впорається з цим завданням”, – сказав В.Косів. Він також пояснив театралам, що керувати театром клишній голова ТВК мав тимчасово – до призначення статуту і оголошення конкурсу.

„Конкурс буде обов’язково. Адже після того, що відбувалося в театрі, інакше й бути не може. Конкурс буде відкритим і в ньому братиме участь і Щербаков”, – заявив заступник міського голови.

Працівники театру своєю чергою пояснили, що не сприйняли новопризначення, оскільки воно відбулося раптово і з тиском. За словами акторів, новий гендиректор дозволив колишньому керівнику театру Юрію Думничу брати участь у художній раді, незважаючи на те, що свого часу актори оголошували голодування і вимагали звільнення Думнича.

Начальник міського управління культури Андрій Клімашевський сказав, що ситуація, яка виникла довкола призначення Олега Щербакова, стала можливою через брак інформації та контактів. Відтак він пообіцяв театралам у майбутньому враховувати їхню думку та попросив потерпіти до затвердження статуту театру.

Нагадаємо, 22 травня, семеро працівників Першого українського театру для дітей та юнацтва оголосили голодування, вимагаючи звільнення генерального директора театру Юрія Думнича. Голодувальники звинувачували його у некомпетентності, яка, за їх словами, призвела до фізичного і морального знищення театру, а також у звільненні кваліфікованих працівників та саботуванні творчо-виробничого процесу.

14 липня управління культури видало наказ про призначення О.Щербакова генеральним директором Першого українського театру для дітей та юнацтва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *