Виставка античної культури вперше у Львові

|

Сьогодні у Музеї історичних коштовностей вперше у Львові відкрито виставку античної культури „Пам ’ятки античності сьоме ст. до н.е. – п ’яте ст. н.е.” Експонати, представлені на ній, поділені на два періоди : „Пам ’ятки стародавньої Греції” та „Пам ’ятки стародавнього Риму”. Ці експонати належать Львівському історичному музею, у фондах якого зерігається 265 таких раритетів.

„ Україна належить до тих держав, на території якої, у Північному Причорномор ’ї існувала антична культура. Головними центрами були Пантікапей, Херсонес, Ольвія та Тіра. Території Тернопільської та Львівської областей теж брали активну участь у творенні античної культури, адже представлені тут експонати знайдені на цих теренах”, – висловлює свої враження від виставки старший науковий працівник Львівського історичного музею Марія Піцишин.

„Виставлена колекція, пам’ятки якої знайдено випадково чи на поселеннях культур черняхівської, липицької чи карпатських курганів, засвідчує широкі торгівельні зв’язки місцевого населення Прикарпаття з античним світом. Це надзвичайно важливий факт, адже вироби античних майстрів майже не проникали за межі Греції та Риму та їхніх колоній”, – каже екскурсовод та одна з організаторів виставки Емілія Зарубій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *