ОСТАННІ НОВИНИ

Львів може отримати нового побратима - португальське місто Порто

|

Асоціація українців у Португалії «Собор» ініціює надання Львову та Порто статусу міст-побратимів. З проханням підтримати таку ініціативу звернувся до міського голови Львова Андрія Садового Президент Асоціації Володимир Лозинський, який зараз перебуває у Львові.

За словами В.Лозинського, Асоціація бере на себе всі організаційні питання, пов’язані з налагодження взаємних контактів з адміністрацією міста Порто.

Проте, як зазначив В.Лозинський, процедура отримання статусу «міст-побратимів» може затягнутися на досить тривалий час. До прикладу, поки Вроцлав став побратимом Львова, минуло більше року. Відтак, наразі йдеться про приїз делегації з Порто на святкуванні 750-річчя Львова.

Як зазначив В.Лозинський, португальська діаспора сподівається налагодити контакт між адміністраціями обох міст. А.Садовий, очевидно, буде зацікавлений у знайомстві з португальським колегою, принаймні, щоб обмінятися досвідом щодо збереження історичної забудови міста. Центральна частина Порто, як і Львова, внесена у список світової культурної спадщини ЮНЕСКО, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *