ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни заборгували „Львівгазу” 23 мільйони 880 тисяч гривень

|

Найбільшим боржником перед ВАТ „Львівгаз” досі залишається населення – 14 мільйони 905 тисяч гривень. Однак, як повідомляє прес-служба „Львівгазу”, саме у міжопалювальний сезон, коли суттєво зменшується обсяг споживання газу, відбувається часткове погашення нарощеної взимку заборгованості. Так, з початку весни населення зменшило свій борг перед УЕГГ Львова на 3 мільйони 860 тисяч гривень.

Іншу ситуацію маємо з організаціями, що фінансуються з державного бюджету. На відміну від населення вони з місяця у місяць нарощують свій борг перед ВАТ «Львівгаз» і врешті за півроку збільшили його на 64%. Станом на 1 липня борг львівських держбюджетних організацій складає 1 млн. 409 тис. грн. Лідирують у «чорному списку» із боргом в 1 млн. 272 тис. грн. підрозділи Міністерства оборони. Тому у травні–червні працівники УЕГГ м. Львова ВАТ «Львівгаз» були змушені від’єднати від газорозподільної мережі 24 об’єкти військовиків. Серед них: БУ № 1 Львівської КЕЧ району з боргом у 584 тис. грн. та БУ № 4 з боргом у 23,2 тис. грн.

Кардинальний спосіб боротьби зі злісними боржниками – відімкнення від газорозподільної мережі – на сьогодні, на жаль, залишається єдиним ефективним способом погашення заборгованості. Часто споживачі погашають борг у той самий день, як працівники ВАТ «Львівгаз» опломбували газові крани в їхніх помешканнях. У зв’язку з цим ВАТ «Львівгаз» уклінно просить споживачів вчасно розраховуватися за спожитий газ. Адже роботи з від’єднання та повторного під’єднання до газової мережі проводиться за рахунок споживачів.

Загалом у першому півріччі 2006 року УЕГГ м. Львова провело 758 відімкнень боржників серед населення області і 106 – серед суб’єктів господарювання. Зокрема, без газу протягом певного часу (доки не було вирішено питання з погашення боргу) перебували: ТзОВ “Компанія Киянка”, Львівський шаховий клуб, ТзОВ “Добрі меблі”, ЛКП “Добробут-401”, ТзОВ “Леополіс-Ампір”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *