ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині Ющенко за півроку помилував 32 засуджених

|

З початку року за пропозицією Комісії при Президентові України з питань помилування Глава держави помилував 608 засуджених. Про це повідомили у прес-службі глави держави. Так 32 засуджених з Львівської області, 166 – з Донецької, 61 – з Києва, 37 – з Київської, 30 – з Житомирської областей.

Щодо 402 скорочено міру покарання, а 206 – звільнено від нього. При цьому задоволено 1 тисяча 342 клопотання громадян про помилування засуджених.

Серед помилуваних 191 жінка та 417 чоловіків, з яких 196 інвалідів та хворих, 47 матерів неповнолітніх дітей, 50 престарілих, 8 ветеранів війни, 269 молодих людей.

У прес-службі зазначають, що вносячи пропозиції про помилування, Комісія насамперед враховувала ступінь тяжкості злочину, строк відбутого покарання, особу засудженого, його поведінку, думку місцевих органів влади та громадськості про доцільність помилування тощо.

Усього за перше півріччя цього року до Президента надійшло 8 081 клопотання, у тому числі 98 звернень народних депутатів України, щодо помилування 4 670 засуджених.

Найбільше клопотань про помилування було від жителів Донецької, Дніпропетровської, Одеської областей, АР Крим та Києва. Повідомдляє „ ProUA ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *