ОСТАННІ НОВИНИ

Хабарництва в університеті не існує – Вакарчук

|

Хабарництва та корупції у Львівському національному університеті імені І. Франка практично не існує. Такої думки дотримується ректор цього вищого навчального закладу Іван Вакарчук. “Я не заперечуватиму того, що шахрайство діє навколо університету. Але це вже не наша і не університетська вина. То не означає, що університет це організовує, чи бере в цьому участь”, – зазначив Іван Вакарчук сьогодні на засіданні прес-клубу Реформ.

“Щодо репетиторства, то це приватна справа батьків, як саме готувати до вступу свою дитину”, – відповів на закиди журналістів І. Вакарчук. Для тих, хто хоче зекономити, при університеті діють навчальні курси. Щороку таким чином готуються до вступу понад півтори тисячі абітурієнтів.

При університеті також працюють дві “гарячі” телефонні лінії, куди можна звернутись за будь-якою інформацією щодо вступу.

Що ж до самого підрахунку голосів, то тут не залучені якісь комісії чи інспектори. Цю функцію виконує комп ’ютер.

Вакарчук також спростував стереотип про те, що для поступлення в університет потрібно мати закордоном когось з батьків. “ За відповіддю на те питання потрібно звернутись до тих, хто це говорить. Це, як правило, ті, хто готується вступати на контрактну форму навчання”, – запевнив ректор ЛНУ ім. І. Франка.

Перший проректор ЛНУ ім. І. Франка Василь Височанський роз ’яснив ситуацію з обов ’язковою подачею при вступі нотаріально завіреної копії атестату. “Це зайві витрати для вступників, особливо для тих, які подають документи на декілька факультетів. Але це не додаткові прибутки для нотаріусів, а умова наших вступних правил. Так ми страхуємо себе від фальшивок, оскільки такі випадки мали місце в нашому закладі”, – пояснив Височанський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *