ОСТАННІ НОВИНИ

Cуд не бачить нагальної потреби припиняти ремонтні роботи на площі Ринок

|

Суддя Галицького районного суду Олексієнко під час сьогоднішнього попереднього судового засідання відмовила у задоволенні клопотання негайно зупинити проведення ремонтних та інших, окрім архітектурних, робіт на площі Ринок. Таке клопотання подав архітектор Костянтин Присяжний разом із адміністративним позовом до міського голови Львова Андрія Садового про визнання неправомірним розпорядження №396 від 27.04.2006 р. міського голови «Про продовження ремонтних робіт на площі Ринок».

Суддя мотивувала відмову у задоволенні клопотання у досить оригінальний спосіб: оскільки розгляд справи по суті відбуватиметься протягом найближчого часу, клопотання задоволенню не підлягає. Передувала такому рішенню досить тривала перерва.

Окрім того, суддя відмовилася заслухати інших позивачів до міського голови Львова, які звернулися до суду з аналогічними позовами. А відтак не було винесено рішення про об’єднання справ. Не взяла вона до уваги й те, що позивачі, аби бути присутніми на сьогоднішньому судовому засіданні приїхали з інших міст України: Києва, Луганська та Херсону. Натомість вона поцікавилася, яким чином позивачі довідалися про це судове засідання. Як повідомили у коментарі журналістам позивачі Лариса Заливна (Луганськ), Володимир Бондаренко (Київ) та Алла Тютюнник (Херсон), на попереднє засідання до них прийшли повідомлення про розгляд справи власне у день розгляду. Про сьогоднішнє засідання їм повідомили львівські громадські діячі, зокрема голова координаційної ради Громадського форуму Львова Олег Мацех.

О.Мацех стверджує, що суддя, відмовляючись заслухати інших позивачів, діє упереджено і водночас суперечить сама собі, оскільки на попередньому засіданні вона звернулася до учасників процесу й просила у телефонному режимі повідомити про дату суду й запросити громадських діячів з інших міст до Львова, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *